„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Absolventi dāvā naudu Ilūkstes skolas stadionam

pixabay.com

Biedrība „Mēs -- Ilūkstes jauniešiem” ziedos pašvaldībai līdzekļus, kurus absolventi saziedojuši Ilūkstes 1. vidusskolas stadiona atjaunošanai. Ilūkstes 1. vidusskolas absolvents un biedrības pārstāvis Jānis Butkevičs pašvaldības apvienotajā komiteju sēdē 26. jūnijā informēja, ka absolventi saziedojuši 13 333 eiro. Visa summa tiks pārskaitīta kā dāvinājums pašvaldībai. Tāpat viņš ierosināja pie stadiona iestādīt kokus kā pateicību ziedotājiem.

„Mēs, absolventi, vēlamies skolai uzdāvināt kaut ko lielu un paliekošu. Pagājušajā vasarā vienojāmies, ka ziedosim naudu sporta stadiona rekonstrukcijai. Jauns stadions veicinās jauniešu vēlēšanos sportot stundās un ārpus tām,” uzsvēra J. Butkevičs.

Savukārt Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna teica, ka arī pašvaldība iesaistīsies skolas stadiona atjaunošanā, tāpat viņš pieļāva, ka projekts varētu būt realizēts jau šogad.

Biedrība „Mēs -- Ilūkstes jauniešiem” cenu aptaujā noskaidrojusi, ka skolas stadiona rekonstrukcija varētu izmaksāt vairāk nekā 58 000 eiro. Tāpat ir izstrādāta projekta skice, kas paredz divās kārtās uzbūvēt daudzfunkcionālu gumijas laukumu basketbola, volejbola un tautas bumbas spēlēm, dubulto gumijas skrejceliņu 100 m garumā, futbola laukumu un tāllēkšanas bedri. Tiks uzstādīts arī bērnu rotaļu laukums ar ielu vingrošanas trenažieriem, spēļu trenažieri pirmsskolas vecuma bērniem, līdzjutēju krēsli, futbola vārti un atkritumu urnas.