„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Turpinās Naujenes kultūras centra atjaunošana

vieglicelot.lv

28. jūnijā Daugavpils novada domes sēdē apstiprināts 17 tūkstošu eiro aizņēmums Valsts kasē Naujenes kultūras centra ēkas pamatu atjaunošanai, četru pagrabtelpu remontam un jumta notekcauruļu nomaiņai.

Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne deputātiem skaidroja, ka ēka tiek atjaunota pakāpeniski, vairāku gadu garumā. Nākamgad iecerēts atjaunot centrālo ieeju, jo šobrīd tur trūkst uzbrauktuves, lai ēkā varētu iekļūt cilvēki ar īpašām vajadzībām. 2014. gadā tur tika veikts zāles un foajē kosmētiskais remonts, bet vēl remonts iekšpusē būtu nepieciešams vairākās palīgtelpās. Tā kā par ēkas remontdarbiem deputātiem bija daudz jautājumu, izteikts priekšlikums apmeklēt kultūras centru Naujenē.

Jāatzīmē, ka kultūras centrs iesaistīts iecerētajā Naujenes bibliotēkas pārcelšanā uz ēku Daugavas ielā 34 Kraujā, kur šobrīd atrodas Naujenes jaunatnes un sporta centrs. Tā kā zāle, kur līdz šim notikuši pasākumi lielākam dalībnieku skaitam, visdrīzāk būs nepieciešama bibliotēkas vajadzībām, jauniešiem varētu tikt piedāvāta aktu zāle Naujenes kultūras namā. Deputāts Edgars Kucins atgādināja, ka līdz 1. jūlijam Naujenes pagasta pārvaldei tika uzticēts sagatavot priekšlikumu šīs situācijas risinājumam. I. Miglāne solīja, ka tas tiks iesniegts pirmdien, lai to varētu skatīt nākamās nedēļas komitejas sēdē.