„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Sacentās vasaras biatlonā

Foto no dalībnieku arhīva

Talsos notika Latvijas kausa izcīņa vasaras biatlonā. Sportisti sacentās četrās disciplīnās – skriešana stadionā, šaušana, sprints ar rolleriem, atgrūžoties ar rokām bez kāju palīdzības, un sprints ar rolleriem, atgrūžoties ar kājām bez roku palīdzības. Uzvarētāju noteica četru disciplīnu summā.

Sezonas pirmajās sacensībās Daugavpils biatlonisti demonstrēja lielisku sniegumu, izcīnot septiņas medaļas.

Debitējot sieviešu grupā, uzvarēja Jūlija Matvijenko, kura bija pirmā trijās disciplīnās. Solvita Maļina sasniedza stabilu rezultātu visās disciplīnās un vislabāk brauca ar rolleriem – viņa uzvarēja meiteņu grupā (2004./2005. dz. g.). Jaunāko jauniešu grupā (2004./2005. dz. g.) Iļja Ziļs lieliski startēja fiziskajos vingrinājumos, taču šāva nestabili. Iļja izcīnīja otro vietu, tikai vienu punktu zaudējot sacensību uzvarētājam.

Imants Maļina neatstāja nemazāko izredžu pretiniekiem un uzvarēja jauniešu grupā (2002./2003. dz.g.), gan vislabāk šaujot, gan sasniedzot lielisku rezultātu citās disciplīnās. Zlata Pancerko slikti šāva, taču bija otrā skriešanā un labi startēja uz rolleriem, izcīnot trešo vietu 2002./2003. g. dz. meiteņu grupā. Kirils Matjuhins bija otrais vecāko jauniešu grupā (2000./2001. dz. g.), uzvarot skriešanā un tikai nedaudz zaudējot rolleru disciplīnā.

Visjaunākajā grupā (2006. dz. g. un jaunāki) otro vietu izcīnīja Jekaterina Ščeloka, pārliecinoši uzvarot skriešanā.

Biatlonisti gatavojas Latvijas vasaras čempionātam – tās ir atlases sacensības dalībai pasaules vasaras čempionātā junioriem un pieaugušajiem.