„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Aglona gatavojas Romas pāvesta uzņemšanai

Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas bazilika gaida augsto viesi // Foto: Jeļena Čursina

Līdz Romas pāvesta Franciska vizītei atlicis mazāk par trim mēnešiem.

24. septembra pēcpusdienā pāvests Francisks svinēs Svēto Misi Aglonā, tāpēc, lai sagatavotu infrastruktūru un noorganizētu ērtu dalībnieku  ierašanos, no 8. jūlija līdz 19. augustam norisināsies reģistrācija Svētajai Misei Aglonā. Reģistrēties varēs katoļu draudzēs un mājaslapā www.pavestsLatvija2018.lv, turpat var iegūt arī visu nepieciešamo informāciju.

Vietu mašīnām nebūs

„Latgales Laiks” uzzināja, kā Aglonas novads gatavojas grandiozajam notikumam, jo tamlīdzīga pieredze tam jau ir.

Tā kā šis pasākums ir īpaši svarīgs ne tikai valstij, bet arī visai katoliskajai pasaulei, Latvijas Valsts prezidenta kancelejā izveidota speciāla komisija, kuras pārziņā ir Romas pāvesta uzņemšanas organizēšana. Aglonas novada domes priekšsēdētāja Ingūna Barkeviča un Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas bazilikas prāvests Daumants Abrickis ir šīs komisijas locekļi.

Komisija izskata visus svarīgos jautājumus, kuri saistīti ar Romas pāvesta Franciska vizīti valsts līmenī, - drošība, kustības organizēšana, apmeklētāju izvietošana utt. Transporta kustība Aglonā 24. septembrī vairāk uztrauc Ingūnu Barkeviču – Aglona nav liels ciems, tāpēc organizēt stāvvietas visam transportam, kurš šajā dienā ieradīsies, nav iespējams. Jau ir aprēķināts, ka autobusu un mašīnu rindas uz ceļiem ciema apkaimē būs vairāku kilometru garumā. Tāpēc Ingūna Barkeviča vēršas ar lūgumu pie visiem, kuri šajā dienā gatavojas doties uz Aglonu, - mēģināt apvienoties un braukt lielākā pulkā ar mikroautobusiem. Tas kaut nedaudz palīdzēs atvieglot transporta kustību ciemā šajā svarīgajā dienā.  Turklāt I. Barkeviča lūdz jau laikus parūpēties par naktsmītnēm un pārtiku, jo 24. septembrī ar to var rasties problēmas. Redzēt pāvestu Francisku tuvumā varēs tie, kuri aizņems rindu vairākas stundas iepriekš, pacietīgi gaidīs un izies visas pārbaudes.

15. augusts - ģenerālmēģinājums

I. Barkeviča teic, ka par savdabīgu Romas pāvesta vizītes ģenerālmēģinājumu kļūs 15. augusts - Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, kad ik gadu Aglonā ierodas desmitiem tūkstošu svētceļnieku.

Pilnu rakstu lasiet 6. jūnija numurā.