„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Vasaras koncertzāles sezona – 120 dienas gadā

Teritorija, kur ir ieplānota Oskara Stroka koncertzāles būvniecība / Foto: Jeļena Čursina

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika nolasīts Oskara Stroka vasaras koncertzāles būvniecības idejas pamatojums. Neskatoties uz jaunām detaļām, informācija par šī objekta iespējamām izmaksām tā arī neizskanēja.

Koncertzāles koncepcijas izstrādē pašvaldība lūdza palīdzību Marka Rotko mākslas centra idejas autorei Faridai Zaļetilo. Turklāt savu artavu ieguldīja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta darbinieki. Lai gan pašreiz vēl ir daudz neskaidrību, kopējais redzējums jau ir saprotams, -- Daugavpilij nepieciešams daudzfunkcionāls centrs, kurš spētu ne tikai atdzīvināt pilsētas Centrālo parku, bet arī piesaistīt saviem pasākumiem ārvalstu viesus. Oskars Stroka vārds joprojām ir plaši pazīstams ārpus Latvijas un tam jāveicina intereses rašanos par šo koncertzāli. Atļauja šī vārda izmantošanai saņemta aprīlī no O. Stroka mazmeitas Tatjanas.

Līdzīga koncertzāles lieluma un tehniskā nodrošinājuma ziņā ir tikai Jūrmalā (Dzintaru koncertzāle) un Vitebskā (Baltkrievija). Daugavpilī notiek aptuveni 40 brīvdabas mūzikas pasākumi. Taču slikta laika vai citu apstākļu dēļ šos pasākumus (jo īpaši Vienības laukumā) ir grūti organizēt un vadīt. Uzbūvējot vasaras koncertzāli, šīs problēmas tiktu samazinātas līdz minimumam, bet pasākumu sezonā būtu 120 dienas (aprīļa otrā puse – oktobra pirmā puse), tostarp mēģinājumi un dienas, kad notiek gatavošanās. Kopumā tie būtu aptuveni 70 pasākumi sezonā.

Pilnu rakstu lasiet 6. jūlija numurā.