„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Daugavpiliešus aicina apspriest dambi

nevgen.livejournal.com

Šodien, 10. jūlijā, Daugavpils domes lielajā konferenču zālē (1. stāvs) notika projekta „Aizsargdambja būvniecība Daugavas upes labajā krastā, Nometņu ielas rajonā, Daugavpilī, 1. kārta” prezentācija. Tā sabiedriskā apspriešana norisināsies līdz 2. augustam.

Pašlaik ar projekta informatīvajiem materiāliem var iepazīties gan Daugavpils domē (Kr. Valdemāra ielā), gan Pilsētbūvniecības un plānošanas departamentā (Raiņa ielā 28), kā arī mājas lapā daugavpils.lv. Rakstiskus priekšlikumus un atsauksmes var sūtīt uz minētajām adresēm un e-pastu ppdep@daugavpils.lv.

Dambja, kura garums būs 3,4 km (no Ruģeļu ūdenskrātuves līdz Meļņičkas upītei) būvniecības izmaksas ir 2,7 miljoni eiro. 85% no šīs summas ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Projekta mērķis ir izbūvēt aizsargdambi pilsētas labā krasta teritoriju pasargāšanai no Daugavas upes ūdeņiem, samazinot augstu plūdu risku un nodrošinot kvalitatīvu, drošu dzīves vidi un konkurētspējīgu saimniecisko darbību aptuveni 4000 pilsētnieku. Perspektīvā dambis varētu tikt pagarināts līdz Gajokam, tam būs nepieciešami vēl vairāk nekā 3 miljoni eiro.