„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Rēzeknes Olimpiskā centra izmaksas pieaugušas līdz 17 miljoniem eiro

Aleksandrs Rube

Rēzeknes pašvaldība nolēma ņemt papildus kredītu 1,4 miljonu eiro apmērā Olimpiskā centra būvniecībai. Ņemot vērā visus trīs kompleksa elementus – futbola laukumu, baseinu un olimpisko arēnu, centra būvdarbu kopējās izmaksas nu jau sasniegušas 17 miljonus eiro.

Jauno kredītu plānots ņemt Valsts kasē uz 25 gadiem, pirmais maksājums būs jāveic pēc trim gadiem. Papildus līdzekļi nepieciešami nojumes ar metāla segumu ierīkošanai virs futbola laukuma, augstu laternu stabu uzstādīšanai un daudzām citām pozīcijām. Līgums par nojumes ierīkošanu jau ir noslēgts, šie darbi jāpaveic sešu mēnešu laikā.

Skats uz topošo arēnu no augšas, kreisajā pusē – Stacijas iela // Foto: rezekne.lv

Vienlaikus notiek olimpiskās arēnas būvdarbi, kurā, saskaņā ar plānu, būs daudzfunkcionāla zāle ar 727 vietām un ledus halle ar 568 vietām. Nesen šajā projektā tika ieviestas nelielas izmaiņas – mazliet mainīta faktiskā arēnas atrašanās vieta. Šīs Olimpiskā centra pēdējās daļas īstenošanai Rēzeknes dome saņēma valsts budžeta mērķdotāciju 900 000 eiro apmērā.