„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Stropu promenādes celtniecība atkal buksē

Aleksandrs Rube

SIA „Latgales ceļdaris”, kura būvē promenādi pie Lielā Stropu ezera, vērsās pilsētas pašvaldībā ar sūdzību par neprecizitātēm projektā, kuru dēļ ir apgrūtināts darbs. Kā noskaidrojās, projektētāji kārtējo reizi nav ņēmuši vērā privātīpašuma zonu teritorijā, kur notiek būvdarbi.

Celtniekiem sagādā grūtības arī tas, ka kopš līguma noslēgšanas pagājuši jau gandrīz divi gadi un šajā laikā daudzi būvmateriāli būtiski sadārdzinājušies. Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs apgalvo, ka darbi nav apstājušies. Promenādes posms no atpūtas bāzes „Stropu vilnis” līdz Durbes ielai tiks pārveidots saskaņā ar plānu, bet posmu no Durbes līdz Dzintaru ielai 2 projektēs no jauna tā, lai būtu iespēja apiet privāto zemes īpašumu. Runa ir par apgaismojuma, labiekārtošanas elementu un citu ieplānoto objektu uzstādīšanu. Jāpiebilst, ka pašlaik ir izsludināts iepirkums promenādes bērnu un sporta laukuma ierīkošanai.