„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Daugavpilī notiks Pasaules taku čempionāts

Publicitātes foto

No 4. līdz 10. augustam Latvijā norisināsies svarīgākais gada pasākums orientēšanās sportā – pasaules čempionāts. Šajā laikā Daugavpils uzņems Pasaules taku orientēšanās čempionāta cilvēkiem ar kustību traucējumiem dalībniekus – 151 sportistu no 24 valstīm.

Čempionāts sāksies ar TempO sacensībām 6. augustā Daugavpils cietoksnī pl. 9.30. Tās pašas dienas vakarā norisināsies atklāšanas ceremonija un tiks apbalvoti pirmās dienas sacensību uzvarētāji.

Savukārt 7. un 9. augustā Jaunās Forštates mežā un karjerā norisināsies Precīzas orientēšanās 1 (PreO 1) un Precīzas orientēšanās 2 (PreO 2) sacensības. 9. augusta pēcpusdienā būs labāko apbalvošana.

10. augustā Stropu estrādē notiks kopējā stafete. Jau tās pašas dienas vakarā pl. 18.00 Vienības laukumā norisināsies svinīga čempionāta laureātu apbalvošana.

Pēc oficiālajām sacensībām 6., 7. un 9. augustā ikviens var izmēģināt savus spēkus trasē.

2018. gada Pasaules taku orientēšanās čempionātu cilvēkiem ar kustību traucējumiem Daugavpilī organizē Starptautiskā Orientēšanās federācija, Latvijas Orientēšanās federācija un orientēšanās klubs “Stiga” Daugavpilī ar Daugavpils domes atbalstu.