„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Sarucis iedzīvotāju parāds par siltumenerģiju

Jūlija sākumā fizisko un juridisko personu kopējais parāds PAS „Daugavpils siltumtīkli” bija 3 062 374 eiro – par 252 631 eiro mazāks nekā pagājušajā gadā. Salīdzinājumā ar šī gada jūniju, parāds samazinājies par 173 470 eiro.

„Daugavpils siltumtīklu” valdes locekļa pienākumu izpildītājs Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka pašlaik uzņēmums Sabiedrisko pakalpojumu regulators aktīvi sadarbojas, lai apstiprinātu jauno tarifu plānu nākamajai apkures sezonai. Pastāv iespēja, ka siltumenerģijas cena samazināsies. Turklāt uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka pašlaik siltumenerģijas  tarifs Daugavpilī (56,76 eiro par megavatstundu) nebūt nav augstākais Latvijā. Piemēram, Valmierā, Cēsīs un Siguldā šis rādītājs ir attiecīgi 61,68, 62,97 un 60 eiro.

J. Oļenovs paziņoja, ka tuvākajā laikā siltumtīkli plāno nomainīt siltumapgādes maģistrāli no Parādes un Ģimnāzijas ielas krustojuma līdz DU jaunajam korpusam. Šie darbi jāpabeidz līdz 31. augustam. Savukārt pēc pāris nedēļām sāksies cauruļu renovācija Valkas ielā – posmā no krustojuma ar Valmieras ielu līdz krustojumam ar Jātnieku ielu.