„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Luksofors būs!

freeimages.com

Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komiteja izskatīja jautājumu par luksofora uzstādīšanu 18. novembra un Liepājas ielas krustojumā. Pēc vairāku gadu pastāvīgām sūdzībām pašvaldībā un plašsaziņas līdzekļos pilsētnieki beidzot tiks pie ilgi gaidītās pārējas ar luksoforu.

Iemesls, kāpēc iedzīvotāji tik bieži vērsās ar sūdzībām, ir pavisam vienkāršs – minētajā vietā atrodas DzKSU, „Daugavpils satiksmes” birojs, pasts un citas iestādes. Agrāk šeit atradās pensionāru un invalīdu dienas centrs. Turklāt šajā krustojumā nebija ne luksofora, ne regulējamas gājēju pārejas.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja deputātiem, ka pašlaik jau veikts projektēšanas un uzstādīšanas iepirkums. Daugavpils dome noslēgusi līgumu ar konkursa uzvarētāju – akciju sabiedrību „SpecATU” par 71 603 eiro. Saskaņā ar līgumu, luksoforam būs poga – šķērsot pāreju būs atļauts tikai to nospiežot. Luksofors jāuzstāda līdz septembrim.