„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Sadārdzinājusies ūdens cirkulācija

Daudzus daugavpiliešus pārsteidza jūnija rēķini, jo īpaši tos, kuru dzīvokļos ir dvieļu žāvētāji. Rēķins par ūdens cirkulāciju pieaudzis divkārtīgi, bet dažos gadījumos pat vairāk.

Uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītāja pienākumu izpildītājs Jevgeņijs Oļenovs skaidro, ka no šī gada marta ir stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos. Saskaņā ar šīm izmaiņām, ūdens daudzdzīvokļu namos jāuzsilda vismaz līdz 55 grādiem C. Maksu par cirkulāciju nosaka pēc apstiprinātas shēmas, kurā tiek ņemts vērā siltā ūdens daudzums, dzīvokļu skaits mājā un siltumenerģijas tarifs, kurš šovasar Daugavpilī ir pieaudzis.

Atgādinām, ka grozījumi Ministru kabineta noteikumos pieņemti pēc Veselības ministrijas iniciatīvas. Ministrijas speciālisti noskaidrojuši, ka tad, ja ūdens temperatūra ir zemāka, caurulēs vairojas slimības izraisoši mikrobu un baktērijas.


Foto: panadigm.com