„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Atrisinās tukšo māju problēmu Vīgantos

pexels.com

Višķu pagasta pārvalde jau šogad ierakstīs Zemesgrāmatā daudzdzīvokļu māju Vīgantu ciemā (Luknā), uz kuru pārcēlušies arī tie iedzīvotāji, kas pirms tam dzīvoja pustukšajos namos. Tiem tecēja jumts, bija saplīsušas ūdens caurules un, pēc ekspertu atzinuma, nami bija bīstami dzīvošanai.

Pašvaldības aģentūras „Višķi” vadītājs Valentīns Šnitko teic, ka līdz ar to tiks atrisināta tukšo māju problēma, kas ilga vairākus gadus, jo daži dzīvokļi un mājas nebija ierakstītas Zemesgrāmatā.  

Kad 18 dzīvokļu māja „Vīganti nr.4” tiks ierakstīta Zemesgrāmatā, varēs remontēt kāpņu telpas, ārdurvis, sliekšņus u.c. Divās kāpņu telpās atradīsies dzīvokļi un Vīgantu bibliotēka, kuru pārcels no citas ēkas, bet trešajā kāpņu telpā būs atsevišķa ieeja un dzīvos uzņēmuma „Latgales bekons” strādnieki. Mājas remontiem tiks ieplānoti līdzekļi 2019. gada budžetā. 

Jāpiebilst, ka tukšie daudzdzīvokļu nami „Vīganti nr.1”, „Vīganti nr.5” un „Vīganti nr.6” ir iekonservēti.