„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+14.4 °C
daļēji mākoņains

DRS gatavojas vērienīgai rekonstrukcijai

pexels.com

Jūlija vidū Daugavpils reģionālā slimnīca izsludināja iepirkumu jauna invazīvās kardioloģijas centra būvniecībai. Tā ir lielākā medicīnas iestādes modernizācijas kopējā projekta daļa, kura izmaksās 5 miljonus eiro. Pārējie 2,5 miljoni paredzēti neatliekamās palīdzības uzņemšanas nodaļas remontam, onkoloģisko operāciju zāles ierīkošanai un aparatūras iegādei.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, pašlaik medicīnas ierīces slimnīcai tiek iepirktas gandrīz ik nedēļu. Kopumā plānots iegādāties aptuveni 50 dažādas sarežģītības un lieluma aparātu, kas paredzēti ārstēšanai un diagnosticēšanai. Atsevišķa izdevumu aile ir jaundzimušo aprūpes, ārstēšanas un reanimācijas ierīces (Perinatālās aprūpes centrs). Tas viss būs jāuzstāda jaunajās telpās līdz 2021. gadam.

Taču vēl joprojām nav atrisināts jautājums par papildu finansējuma saņemšanu parādu dzēšanai – pašlaik tie ir aptuveni 1,8 miljoni eiro. Daugavpils reģionālā slimnīca pārsniedz stacionāra kvotas (pacientu ārstēšana stacionārā) – pagājušajā gadā par 1000 pacientiem virs normas. Tas viss rada nopietnu slodzi personālam, kura deficīts jūtams aizvien vairāk.