„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Darbi uz Kalupes-Vecvārkavas ceļa apstājušies

pixabay.com

Vasaras sākumā uz valsts vietējās nozīmes autoceļa V678 Līksna-Kalupe-Upmala-Rožupe tika uzsākta ceļa dubultās virsmas apstrāde. Jūlijā darbi noslēdzās, tā dēvētais “baltais asfalts” uzklāts 3,5 kilometru garam ceļa posmam Vārkavas novada teritorijā, taču atlikušo ceļa posmu līdz Kalupei joprojām klāj grants segums.

„Ļoti ceram, ka nākošajā gadā šie darbi turpināsies. Šis ceļš ir mūsu dzīvības stīga, kas novada centru savieno ar Daugavpili,” skaidro Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska. Satiksmes ministrijā viņai skaidrots, ka dubultā virsmas apstrāde veikta tikai šajā posmā (kas ir apmēram trešdaļa no nepieciešamā), jo tikai tam pieticis finansējuma. Vienīgais asfalta seguma ceļš no novada centra ved uz Preiļiem, tas uzklāts 2015. gadā, taču abus autoceļus, kas ved uz Daugavpili, gan jau minēto, gan Špoģi–Arendole–Upmala–Sīļi, klāj grants segums. Abu ceļu stāvoklis iedzīvotājus neapmierina jau sen -  tas ir nolietots, bedrains, pēc lietavām grūti izbraucams. Domes priekšsēdētaja norāda, ka Arendoles ceļš gan ir labākā stāvoklī, taču par to biežāk nākas uzklausīt sūdzības, jo šī ceļa tuvumā visvairāk dzīvo zemnieki. „Mums svarīgi ir visi vietējās nozīmes valsts ceļi – uz visiem būtu jābūt dubultās apstrādes ceļa virsmai, taču prioritāte šobrīd ir ceļš Kalupes virzienā,” uzsver A. Brakovska.

Lai veicinātu, ka Satiksmes ministrijā tiek pieņemts lēmums pārbūvēt autoceļu visā garumā, par to jācīnās arī Daugavpils novada vadībai, uzskata Vārkavas novada domes priekšsēdētāja. Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins norāda, ka arī šis ceļa posms ir svarīgs, bet prioritāte novadā šobrīd ir dubultā virsmas apstrāde ceļā uz Biķerniekiem.