„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Futbola svētki ar rūgtu pēcgaršu

Sergejs Kuznecovs

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā sacentās divi klubi – izdzīvošanas profesionāļi – „Daugavpils” un „Metta/LU”. Turklāt galvaspilsētas klubam tas izdodas mazliet labāk.

2011. gada sezonā Rīgas kluba uzvarēja pirmajā līgā – tas notika stadionā „Celtnieks” Daugavpilī, kur komanda pieveica vietējos jauniešus un pārgāja uz virslīgu, kurā, runājot godīgi, rādīja  pagalam vāju sniegumu. Beidzamajos piecos gados „Metta/LU” pastāvīgi piedalījās spēlēs ar pirmās līgas otro komandu, taču ik reizi uzvarēja šajā duelī un saglabāja vietu virslīgā.

Savukārt „Daugavpils” iekļuva virslīgā tikai 2014. gadā, taču noturējās tajā trīs sezonas. Un tieši komanda „Metta/LU” kļuva par galveno oponenti cīņā par izdzīvošanu. Diemžēl, Latgales komandai neizdevās tur noturēties.

Latvijas kausa izcīņā „Daugavpils” tuvojās savai virsotnei – pusfinālam, un 5. augustā komandai vajadzēja spert vien soli, lai atkārtotu šo panākumu. Ja tas izdotos, būtu lieliski, jo pirms dažiem gadiem pusfinālā daugavpilieši cīnījās ar „Spartaku” kā virslīgas komanda, bet šoreiz varēja to darīt kā pirmās līgas klubs. Tas būtu skaists stāsts, bet -- neizdevās.

„Daugavpils” zaudēja, bet „Metta/LU” iekļuva pusfinālā – šai komandai tas izdevās pirmo reizi. Savukārt „Daugavpilij” atliek vien nopūsties un pilnīgā koncentrēties čempionātam, pēc kura rezultātiem daugavpiliešiem, ļoti iespējams, atkal būs jātiekas ar „Mettu/LU”.

„Daugavpils” zaudēja skaisti. Bija kļūdas, vārtsargam varēja pārmest nepārliecinošu darbību, aizsargiem – gausumu. Taču komanda parādīja raksturu -- divreiz bija iedzinējos un divreiz panāca izlīdzinājumu spēlē, kurā pretinieki aktīvi centās uzspiest savu spēli.

Sedrikam divi vārti, kuri ļāva „Daugavpilij” pagarināt cīņu vēl par pusstundu

Šajā kausa izcīņas spēlē pamatlaikā tika gūti četri vārti. Pēc tam sekoja kompensācijas laiks, kurā „Daugavpils” pirmo reizi izvirzījās vadībā, taču nespēja saglabāt šo pārsvaru -- 3:3. Tad sekoja pēcspēles 11 m sitienu sērija, kurā viss kļuva skaidrs pārāk ātri.

„Daugavpils” uzdāvināja futbola svētkus – lai gan ar rūgtu pēcgaršu, toties ar lielu cerību nākamajā sezonā.

Pilnu spēles statistiku lasiet 7. augusta numurā.