„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Piešķirs stipendiju septiņiem topošajiem mediķiem

pexels.com

2. augustā Daugavpils domes deputāti komitejās atbalstīja un virzīja apstiprināšanai domes sēdē lēmuma projektu par pašvaldības stipendiju 43 eiro apmērā piešķiršanu septiņiem Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes studentiem. Viņi ir noslēguši līgumus ar SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca”, kuros apņemas pēc studiju programmas un rezidentūras beigšanas piecus gadus nostrādāt slimnīcā un, saskaņā ar RSU sniegto informāciju, sekmīgi apgūst mācību programmu.

Domes lietu pārvaldniece Žanna Kobzeva informēja deputātus, ka Daugavpils pašvaldības 2018. gada budžetā stipendijām un mācību izdevumiem ir ieplānoti 214 945 eiro. Pašlaik stipendiju 43  eiro apmērā saņem 13 studenti, 220 eiro -- 37 no valsts budžeta finansētie rezidenti (8 līgumi ar VSIA „Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca”, 29 līgumi – SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca”) un 365 eiro -- 9 no valsts budžeta nefinansētie rezidenti (līgumi ar VSIA „Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca”).

Mācību izdevumi tiek segti 10 topošajiem mediķiem. Lēmumu par pašvaldības stipendiju piešķiršanu pieņems deputāti domes sēdē.