„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.0 °C
skaidrs laiks

Evanders Servuts: „Ir grūti pārvilkt svītru 15 treniņu gadiem”

Sergejs Kuznecovs

Evanders Servuts ir pirmais Daugavpils un otrais Latvijas bokseris, kurš ir startējis WSB līgā (Pasaules boksa sērija). Turklāt pagājušajā sezonā Evanders piedalījās arī Vācijas līgā. Kāpēc gandrīz gadu ilgušo klusumu nomainījis aktīvs periods sportā, atlēts pastāstīja „Latgales Laikam”.

- Evander, ko tu dari pašlaik? Kā notiek tavi treniņi?

- Trenēju vispārējo fizisko sagatavotību – tas ir darbs zālē, vairāk skriešanas. Lieku pamatus nākamajai sezonai, lai pēc tam nebūtu problēmu ar izturību un man stabili pietiktu spēku visiem raundiem. Kad sāksies sacensību sezona, trūkst laika fiziskās formas uzlabošanai, tāpēc tās pamati tiek ielikti vasarā, bet pēc tam to uzlaboju vienlaikus ar tehniku.

Ja tiks veltīta uzmanība tikai tehnikai, ar to būs par maz. Tādējādi var izturēt pirmo raundu, bet ar katru nākamo aizvien vairāk zaudēsi savas pozīcijas.

- Pagājušajā gadā par tevi neko nerakstīja sporta ziņās. Kas bija noticis?

- Pērn man bija tikai pāris turnīri, bet nopietni boksā es atgriezos pēc jaunā gada. Savā ziņā bija iestājusies stagnācija. Absolvēju skolu, vajadzēja kārtot 12. klases eksāmenus, savukārt vasarā gribējās atpūsties. Treniņus turpināju, bet nebija dzirkstelītes. Gāju uz zāli, uzturēju formu, bet neredzēju konkrētus mērķus.

- Kas tad lika turpināt treniņus?

- Man patīk bokss, un būtu žēl pārvilkt svītru šim sporta veidam veltītajiem piecpadsmit gadiem. Vēl jo vairāk tāpēc, ka mani zināja gan pilsētā, gan Latvijā, tāpēc sāku apsvērt, kā to izmantot un sasniegt jaunu līmeni.

- Pēc pauzes par tevi sāka runāt, kad iekļuvi Vācijas bundeslīgas komandā. Kā veicās Vācijā?

- Bundeslīga ir komandu boksa čempionāts. Astoņas svara kategorijas, sākot ar 56 kg, sacensību  uzvarētāju nosaka pēc cīņu summas. Ir gan izbraukuma, gan mājas sacensības, divas līgas, kādu laiku bija pat trīs. Vācieši prot izveidot šovu – skatītāju zāles ir pilnas, es redzēju, ka biļetes maksāja 30 eiro.

Brālis nosūtīja informāciju par mani visām komandām. Kāda atbildēja, ka izskatīs manu kandidatūru, kāda uzreiz atteica. Rezultātā mani uzaicināja komanda „UBV 1948 Schwedt”. Es aizvadīju sešas cīņas, taču mana komanda rezultātā noslīdēja uz otro līgu.

- Tu saprati, ar ko būs jāboksējas?

- Katrai komandai ir mājas lapa ar sportistu sarakstu. Vienīgi bija sarežģīti paredzēt, kurš izies ringā, kad komandā ir 2-3 kandidāti manā svara kategorijā – virs 91 kg.

Pilnu interviju lasiet 7. augusta numurā.