„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī notika pasaules taku orientēšanās čempionāts

Paralimpiešu posma starts // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpilī noslēgusies starptautisku sacensību nedēļa, kurā risinājās pasaules taku orientēšanās čempionāts cilvēkiem ar kustību traucējumiem „World Trail Orienteering Championships Latvia 2018”.

Šāda līmeņa sacīkstes pilsētā notika pirmo reizi, tāpēc starptautiskie eksperti Daugavpilī iepriekš izpētīja sacensībām piemērotas vietas un atzina, ka tās atbilst pasaules standartiem. Sacensību posmi bija organizēti Daugavpils cietoksnī, Stropos, Jaunās Forštates mežā un citviet pilsētā. Latvijas Orientēšanās federācija ieguva tiesības rīkot pasaules orientēšanās un taku orientēšanās čempionātu pirms četriem gadiem.

Guntis Jakubovskis no Latvijas un Zviedrijas sportiste Inga Gunnarsone meklē orientierus

Tādējādi 6. augustā Daugavpilī sākās pasaules taku orientēšanās čempionāts cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kurā piedalījās aptuveni 150 sportisti no 24 valstīm. Vairākums dalībnieku bija no Eiropas, taču startēja arī ASV, Japānas, Honkongas un Ēģiptes pārstāvji.

Dalībnieki sacentās divās – paralimpiešu un atklātajā grupā, trīs cilvēki no valsts katrā grupā. Nedēļas laikā notika gan individuālās, gan komandu sacensības, kurās galvenais uzdevums bija kontrolpunktos fiksēt speciālus orientierus. Grupā, kurā startēja cilvēki ar kustību traucējumiem,  vislabāk veicās Zviedrijas, Čehijas un Krievijas komandai.

Latvijas komanda uz goda pjedestāla // Press-foto

10. augustā Stropos Latvijas stafetes komanda - Kristaps Mierlauks, Laura Elīza Lapiņa un Ilze Lapiņa - izcīnīja sudrabu pasaules taku orientēšanās čempionātā, piekāpjoties Norvēģijas izlasei un apsteidzot Somijas sportistus.