„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Aicina mācīties pieaugušos

Publicitātes foto

Valsts izglītības attīstības aģentūra informē, ka 15. augustā sākas nākamā pieteikšanās mācībām ES fondu pieaugušo izglītības projektā „Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kurā strādājošie iedzīvotāji varēs izvēlēties mācības 11 dažādās nozarēs.

Pieteikšanās varēs mēnesi -- līdz septembra vidum, iesniedzot mācību pieteikumu izglītības iestādē. Plānots, ka mācību grupu komplektēšana un mācības šīs pieteikšanās kārtas dalībniekiem sāksies šī gada novembrī.

Arī šoreiz mācībām varēs pieteikties strādājoši un pašnodarbināti iedzīvotāji, tai skaitā jaunie vecāki, kas atrodas darba attiecībās un bērna kopšanas atvaļinājumā, kuri ir vecumā no 25 gadiem ar nepabeigtu vai pabeigtu izglītību. Mācību izmaksas 90% apmērā sedz ES fondi un valsts, 10% ir strādājošā līdzmaksājums, kuru var segt arī darbinieka darba devējs. Savukārt mācības bez maksas ir strādājošajiem ar maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusu.

Mācību klāsts trešajā kārtā būs līdzīgs iepriekšējās pieteikšanās piedāvājumam: tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas un ādas izstrādājumu ražošana;  pārtikas rūpniecība un lauksaimniecība; ēdināšanas pakalpojumi un tūrisms; drukas un mediju tehnoloģijas; transports un loģistika; enerģētika;  ķīmiskā rūpniecība; būvniecība; kokrūpniecība;  elektronisko un optisko iekārtu ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas; metālapstrāde, mašīnbūve un mašīnzinības.

Detalizēts jauno mācību saraksts pieejams projekta mājaslapā www.macibaspieaugusajiem.lv.