„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Parastais aktieris Vadims Bogdanovs RU

Vadims Bogdanovs uz Daugavpils teātra kāpnēm // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpils teātra aktieris Vadims Bogdanovs uzskata, ka pagājusī sezona viņam bijusi ļoti veiksmīga. Tajā bija gan daudzas lieliskas lomas, par vienu no tām viņš tika nominēts „Spēlmaņu nakts” balvai, kā arī uzaicinājums filmēties. Par savu radošo darbību, darbu dzimtās pilsētas teātrī un plāniem aktieris pastāstīja avīzei „Latgales Laiks”.

Vadimam ir nedaudz pāri trīsdesmit, viņš jau ir strādājis vairākos teātros un valstīs, taču liktenis deva viņam iespēju strādāt dzimtās pilsētas teātrī. Vadims piedzima un mācījās Daugavpilī, bet pirms trīspadsmit gadiem, tūlīt pēc 15. vidusskolas absolvēšanas, aizbrauca. To, ka viņš pameta Latviju, Vadims saista ar savu raksturu, -- jaunietim gribējās paveikt kaut ko lielu, apgūt jaunas vietas. Taču sapņa un mērķa kļūt par aktieri nebija, viss, kā tas parasti gadās, notika nejauši. Ar skatuvi saistījās vien piedalīšanās skolas „Jautro un atjautīgo klubā” (JAK), tādēļ, pēc izlaiduma eksāmeniem dodoties uz Krieviju, Vadims plānoja stāties jebkurā augstskolā, kurā ir spēcīga JAK komanda.

Divrinde uzņemšanas komisijai

Sanktpēterburgas Valsts teātra mākslas akadēmijā Vadims iegāja pavisam nejauši, kopā ar savu paziņu (arī no Latvijas), lai ar kādu satiktos vai kādam kaut ko atdotu. Atvērās durvis, aiz kurām notika atlase, uzaicināja ienākt desmit cilvēkus. „Un ko jūs sēžat? Nāciet!” teica Vadimam un viņa paziņai. Un pēc brīža viņš jau stāvēja uzņemšanas komisijas priekšā. Atbildot uz jautājumu, ko Vadims ir sagatavojis, viņš teica: „Bet ko vajag?” Tā nu sanāca, ka pirmajā kārtā daugavpilietis noskaitīja īsu divrindi, taču šim ekspromtam bija nozīmīga loma viņa dzīvē, -- eksāmenu pirmo kārtu Vadims bija izturējis.

Lai iestātos, vajadzēja piedalīties vairākās kārtās, tas viss ilga pusotru mēnesi, pretendentus atsijāja (konkurss bija aptuveni 300 cilvēki uz vietu), taču Vadims palika. Un šajā laikā viņš saprata, ka vēlas studēt aktiermākslu, tāpēc uz citām augstskolām vairs negāja.

Vadims uzskata, ka svarīga loma viņa kā aktiera dzīvē bija pasniedzējam Venjaminam Fiļštinskim, pie kura savulaik mācījās tādi pašlaik slaveni aktieri kā Konstantīns Habenskis, Mihails Porečenkovs un citi. Vadims atzīmē, ka viņš māca ļoti specifiski, visa pamatā ir etīdes, kurās notiek dažādi eksperimenti, provokācijas.

Vadims galvenajā lomā izrādē „Cilvēks parastais” // Foto: Agneška Mihalaka

Pilnu rakstu lasiet 17. augusta numurā.