„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Eglaines skola aicina uz jubileju

Publicitātes foto

25. augustā notiks Eglaines pamatskolas 80 gadu jubilejas pasākums „Ziedēt Latvijas paaudzēs”, kas sāksies pl. 16.00. Uz to  uzaicināti pensionētie skolotāji, darbinieki un absolventi, pastāstīja skolas direktore Eva Linkeviča. Skolā notiks koncerts, groziņu vakars un diskoballe.

Skolas jubileja sakrīt ar Latvijas simtgadi, turklāt 1. septembris ir jauns sākums 16 skolotāju un vairāk nekā 50 bērnu (3-16 gadi) saimei, jo Eglaines pamatskola kļūs par  Raiņa Ilūkstes vidusskolas filiāli.

Eglaines pamatskola uzsākusi darbību 1938. gadā kā Lašu 1. pakāpes pamatskola. Pirms tam, jau 1875. gadā, toreizējā Ilūkstes apriņķa Lašu pagastā, kas atradās Kurzemes guberņā, bija atvērta ķesterskola, pēc tam tā kļuva par Lašu luterāņu draudzes skolu. Skola daudzreiz ir mainījusi nosaukumu - jau pieminētā Lašu 1. pakāpes pamatskola, Šēderes 1. pakāpes pamatskola, Šēderes sešgadīgā pamatskola, Lašu-lietuviešu 1. pakāpes pamatskola, Lašu septiņgadīgā skola, Eglāju septiņgadīgā skola, Eglaines septiņgadīgā skola, Eglaines astoņgadīgā skola, Eglaines nepilnā vidusskola, Eglaines deviņgadīgā skola un no 1992. gada - Eglaines pamatskola. No 2012. gada skolu vada Eva Linkeviča.