„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Ēkā ierīkos pansionātu

pexels.com

Daugavpils domes komitejās apstiprināja divstāvu ēkas 18. novembra ielā 354v renovāciju, kur pēc tam tiks ierīkots pansionāts 3. un 4. grupas klientiem. Sociālās mājas remontdarbu kopējās izmaksas ir 300 000 eiro, lielākā daļa šīs summas tiks saņemta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Pusi šīs summas iztērēs fasādes siltināšanai, jumta nomaiņai, apkures sistēmas uzlabošanai un citiem darbiem, savukārt pārējos līdzekļus ieguldīs astoņu dzīvokļu iekšējā apdarē. Tādējādi  ievērojami samazināsies to īres maksa, bet iemītnieki varēs dzīvot jaunās un funkcionālās telpās. Šo būvdarbu projekti jau ir izstrādāti, taču tuvākajā laikā tiks uzsākti tikai energoefektivitātes paaugstināšanas darbi. Ja dome nolems ņemt kredītu, tad šogad varēs iesākt arī pārplānošanu, jo mājā jāizbūvē 14—15 atsevišķas istabas, t.i., viena istaba (aptuveni 15 kv .m) katram iemītniekam.

Daugavpils pilsētas Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra vadītājs Valentīns Plonis pastāstīja, ka Labklājības ministrija ļauj izmitināt šāda tipa pansionātā tikai 3. un 4. grupas klientus, t. i., šeit nevar dzīvot cilvēki ar smagu invaliditāti. Taču V. Plonis uzskata, ka šis jautājums joprojām ir atklāts. Turklāt perspektīvā domei būs jārisina jautājums saistībā ar ēku Siguldas ielā 24 (bijusī onkoloģijas slimnīca), jo deinstitucionalizācijas procesā paredzēts radīt veciem cilvēkiem iespēju dzīvot vidē, kas ir maksimāli pietuvināta mājas apstākļiem.