„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Novāks veco būvju drupas RU

Automobilistu „tusiņu” vieta - bijusī DUS cietokšņa teritorijā. Pa kreisi redzama kontrgardes nocietinājuma daļa // Foto: Aleksandrs Rube

Saskaņā ar Daugavpils domes lēmumu, pilsētas robežās tiks nojaukti trīs objekti, - pamatu fragments centrā, izpostītā degvielas uzpildes stacija (DUS) Daugavpils cietokšņa tuvumā un dažas būves sporta bāzes „Dzintariņš” teritorijā.

Centrā plānots nojaukt vecas saimniecības ēkas pamatus Lāčplēša, Viestura, Imantas un Mihoelsa ielas pagalmā. Lai gan pašvaldības redzeslokā šis objekts ir jau kopš pērnā gada septembra, dome tam pievērsās tikai pēc gada. Līdzās cietoksnim, aiz Konstantīna vārtiem (2. poligons), paredzēts novākt padomju laikos būvētās DUS drupas. Jāpiebilst, ka pēc tam skatam pilnībā pavērsies pašlaik novārtā pamestais 2. kontrgardes sarkano ķieģeļu nocietinājums. Ņemot vērā jau veikto un ieplānoto asfaltēšanu, kā arī to, ka tiks savests kārtībā ūdens kanāls, šī teritorija drīzumā varētu kļūt par reprezentablu iebraukšanas vietu Lidotāju ielas pusē.

Sporta bāzes „Dzintariņš” teritorijā pirmām kārtām tiks nojaukti divi vasaras namiņi, vecā nojume un tualete, kas pašlaik atrodas kritiskā stāvoklī. Vēlāk šajā vietā paredzēts uzbūvēt divstāvu dzīvojamo korpusu, angāra tipa sporta zāli, ierīkot atpūtas zonu un autostāvvietu ar 20-30 vietām.

Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga atzīmēja, ka darbs ar novārtā pamestajiem objektiem rit produktīvāk. Jau ir izveidots neizmantojamo pašvaldības ēku saraksts un izvirzīti konkrēti priekšlikumi to turpmākai izmantošanai, renovācijai vai nojaukšanai. Pilsētas saimniecības komitejā regulāri tiek ziņots par darbu, kas tiek veikts šajā jomā, detalizēti izskatīti pilsētnieku iesniegumi, stiprināta sadarbība ar pašvaldības policiju. Turklāt Būvvaldē nesen ieviesta amata vienība - speciālists, kurš veic pamesto ēku pārbaudi.