„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Daudzbērnu ģimenēm lielākas atlaides sabiedriskajā transportā

No šā gada 1. septembra daudzbērnu ģimenēm būs vēl lielākas atlaides, braucot sabiedriskajā transportā, informē VSIA „Autotransporta direkcija”.

Šobrīd daudzbērnu ģimenes, braucot reģionālo maršrutu autobusos vai vilcienos, var saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas un 20% apmērā no abonementa biļetes cenas, bet no 1. septembra atlaides apmērs palielināsies divas reizes. Turpmāk, uzrādot 3+ Ģimenes karti un pasi vai ID karti, daudzbērnu ģimenes locekļiem būs iespējams saņemt atlaidi 50% apmērā no vienas biļetes cenas. Savukārt daudzbērnu ģimenes skolēni, kuri apmeklē vispārējās pamatizglītības vai vidējās izglītības iestādi, un studenti līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādē, varēs saņemt atlaidi pat 90% apmērā no vienas biļetes cenas. Šiem pasažieriem kopā ar 3+ Ģimenes karti būs jāuzrāda pase, ID karte vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecība.

Abonementa biļetes turpmāk daudzbērnu ģimenes locekļi varēs iegādāties ar atlaidi 40% apmērā, kopā ar 3+ Ģimenes karti uzrādot pasi, ID karti vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību.

Turpmāk Latvijas valsts svētkos, 4. maijā, 11. novembrī un 18. novembrī, daudzbērnu ģimenes locekļi, uzrādot 3+ Ģimenes karti un personus apliecinošu dokumentu vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību, varēs braukt bez maksas visos reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos.

Daudzbērnu ģimenēm 3+ Ģimenes kartei un personas apliecinošam dokumentam, skolēna apliecībai vai studenta apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā.