„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Krāslavieši vēlas dienas centru un trasi

pixabay.com

Krāslavas novada pašvaldības Attīstības programmas 2019.-2025. gadam ietvaros rīkotajā aptaujā krāslavieši uzsvēra, ka ir nepieciešama trase skrituļslidotājiem, velosipēdistiem un rollerslēpotājiem un dienas centrs senioriem. Tāpat viņi priecātos, ja tiktu izveidots piemiņas skvērs novadniekam N. Aronsonam un dzīvnieku patversme. 

Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinatore Samanta Sozvirska pastāstīja, ka aktīvo trasi atbalstīja 159, senioru dienas centru - 143, N. Aronsona piemiņas skvēru - 105, dzīvnieku patversmi - 96 aptaujas dalībnieki. Krāslavieši uzskata, ka gan senioru dienas centru, gan skrituļslidotāju, velosipēdistu un rollerslēpotāju trasi varētu izveidot par pašvaldības naudu, bet divos citos projektos jāiegulda ziedojumi un biedrību piesaistīto projektu finansējums.

Aptaujā, kurā varēja paust viedokli par daudzām aktualitātēm, tostarp Krāslavas novada attīstību virzošajiem un bremzējošajiem faktoriem un kultūrvērtībām, piedalījās 322 cilvēki.