„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Preiļos, Riebiņos un Aglonā atjaunos ceļus uzņēmējiem

pixabay.com

Preiļu, Riebiņu un Aglonas novada pašvaldība saņēma 4,7 miljonus eiro ceļu un ielu tīkla atjaunošanai, ar ko paredzēts uzlabot infrastruktūru uzņēmējdarbības attīstībai.

16. augustā projekta iesniedzēja, Preiļu novada dome, noslēdza vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru. Īstenojot projektu „Preiļu novada un ietekmes areāla pašvaldību uzņēmējdarbības vides infrastruktūras attīstība”, visos trīs sadarbības novados plānots atjaunot degradētās teritorijas 15,4 ha platībā un izveidot 57 jaunas darba vietas.

Riebiņu novadā plānots atjaunot sešus pašvaldības autoceļu posmus un ielas, piecos pārbūvi uzsāks jau šogad. Arī Aglonas novadā ceļu infrastruktūru uzlabos sešos ceļu un ielu posmos, būvēs laukumu pie Maizes muzeja, kā arī veidos radošo industriju centru. Savukārt Preiļos šī projekta ietvaros tiks pārbūvēta Rīgas un Brīvības iela un izveidots rotācijas aplis.

Ieplānotais jāīsteno 30 mēnešu laikā - līdz 2021. gada februārim. Vēl šogad Preiļos plānots uzsākt apvedceļa būvdarbus, izveidojot jaunu - Rietumu ielu. Arī šis projekts paredz palīdzēt uzņēmējiem, pēc tam ap apvedceļu veidojot industriālo teritoriju.