„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Dvietes muižas parkā darbojas jauns rotaļu stūrītis

Jaunais rotaļu laukums Dvietē // Foto: Egita Terēze Jonāne

Dvietes muiža parkā atkal darbojas rotaļu laukums, kas šovasar tika pārbūvēts par  Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Daugavpils un Ilūkstes novada pašvaldības finansējumu.

Dvietes pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Plone, izrādot rotaļu laukumu, pauž prieku, ka tas ir kļuvis par iecienītu atpūtas stūrīti ne tikai Dvietes, bet arī kaimiņu pagastu bērniem. „Rotaļu laukums ir kā neliela spēļu pilsētiņa ar vairākiem sasaistītiem elementiem un speciālu EDI gumijas flīžu pamatni, lai bērni nesasistos. Visus darbus veica SIA „Jēkabpils PMK”. Kopējais finansējums ir 29 318 eiro,” teica I. Plone.

Tāpat tika pārbūvēts sporta laukums, kurš aprīkots ar jauniem futbola vārtiem.

Pirmie pārbūvēto futbola un rotaļu laukumu iemēģināja Sēlijas jaunieši savos svētkos „Dzimis Sēlijā”, kas notika 18. un 19. augustā Dvietes muižas parkā. 

Tas ir biedrības „Dvietiņa” trešais projekts, kuru atbalsta ELFLA un biedrība „Daugavpils un Ilūkstes novada partnerība „Kaimiņi”. Iepriekš dvietieši uzstādījuši estrādi, lapeni un tualeti, tāpat ir doma ierīkot strūklaku dīķī, piebilda I. Plone.