„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Gaidāma jauna tramvaja sliežu rekonstrukcija RU

Tramvaja pietura Stacijas ielā jāpārbūvē // Aleksandrs Rube

26. augustā noslēdzās tramvaja infrastruktūras Vienības-Stacijas ielas posmā (1. maršruta galapunkts) un 18. novembra-Ventspils ielā (2. maršruta pagrieziens) rekonstrukcijas konkurss, kurā uzvarēja SIA „Binders”. Darbu izmaksas – 6 miljoni eiro.

Gandrīz 80% izdevumu paredzēts segt ar Eiropas Kohēzijas fonda līdzekļiem, 4,5% - valsts budžeta dotācijas, pārējā summa – pašvaldības kredīts. Jāatzīmē, ka pirms dažiem mēnešiem šis projekts izraisīja nopietnas debates pilsētas domē. Sākotnēji „Saskaņa” un „Latgales partija” nobalsoja pret šo ideju. Taču vēlāk, pēc detalizētas pārskatīšanas, ideja tika atbalstīta ar balsu vairākumu.

Ar zāli aizaugusī 1. tramvaja līnija (Stacijas iela)

Rekonstrukcijas ietvaros paredzēts pilnībā nomainīt tramvaja sliedes, elektroapgādes stabus, kā arī labiekārtot pieturas. Tā rezultātā būtiski jāuzlabojas satiksmes drošības līmenim. Projekta realizācijas termiņš – 15 mēneši kopš līguma parakstīšanas brīža.