„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

„Muzikālo augustu” šogad apmeklēja rekordliels skatītāju skaits

Jeļena Čursina

Visu augustu Daugavpils iedzīvotāji un viesi katru ceturtdienu varēja baudīt ikgadējā festivāla „Muzikālais augusts” koncertus.

Organizatoru ideja piepildīt vasaras izskaņas mēnesi ar mūziku un kultūras pasākumiem veiksmīgi tiek īstenota jau sesto gadu. Turklāt šogad, pēc daugavpiliešu domām, tas bijis interesantākais un daudzveidīgākais visā pastāvēšanas laikā, kā arī sarežģītākais, jo prasījis no klausītājiem rūpīgāku iedziļināšanos mūzikā. Šīs vasaras „Muzikālais augusts” bijis arī visapmeklētākais, jo, piemēram, operu „Jevgeņijs Oņegins” vēlējās noskatīties tik daudzi, ka organizatori atļāva skatītājiem apmeklēt arī iestudējuma ģenerālmēģinājumu.

Festivāla pēdējā ceturtdienā, 30. augustā, Vienības namā notika divi koncerti. Starptautiskajā akordeonistu kvintetā „Excelsior” muzicēja Vladimirs Ušakovs (Sanktpēterburga), Svetlana Stavicka (Daugavpils), Vladimirs Plužņiks un Tatjana Stepanova (Omska), Eduards Gabnis (Viļņa). Otru koncertu sniedza populārais čellu trio „Melo-M” -- Miķelis Dobičins, Kārlis Auzāns un Jānis Pauls (Rīga) un Daugavpils akordeonistu orķestris Tatjanas Saratovas vadībā. Šis koncerts, šķiet, laboja visus „Muzikālā augusta” apmeklētības rekordus. Kā atzīmēja Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane, organizatoriem ir patīkami apzināties, ka viņu projekts, kura autors ir Jānis Butkevičs, ir guvis pilsētas iedzīvotāju un viesu atsaucību.