„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Krāslavieši izveidoja baskāju sajūtu taku

Krāslavas pirmsskolas izglītības iestādes „Pīlādzītis” bērni ar lielu nepacietību gaida āra pastaigas, lai novilktu apavus un dotos sajūtu takā, kuru šovasar izveidoja bērnudārza darbinieki.

Projekta „Baskāju sajūtu taka „Pīlādzītī”” vadītāja, biedrības „Pīlādzītis klubs” pārstāve Jeļena Vorošilova pastāstīja, ka tika iegādāti koka baļķīši, oļi, smiltis, koku mulča, čiekuri un citi materiāli, pēc tam bērnudārza ļaudis nedēļu raka, bēra, metināja, stādīja.

„Baskāju sajūtu taka norūda veselību, uzlabo muskuļu tonusu un nodrošina plakanās pēdas profilaksi. Kad atklāšanas dienā bērni un pieaugušie pieveica visu taku, kas stiepjas bērnudārza pagalmā, gandrīz visi teica, ka ieguvuši „jaunas kājas”. Bērniem ļoti patīk staigāt bez apaviem, sevišķi pa akmeņiem un ūdeni,” teica J. Vorošilova.  

Baskāju sajūtu taku ar 600 eiro finansēja Krāslavas novada pašvaldība no projektu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” budžeta. Tas bija piektais projekts, kuru biedrība „Pīlādzītis klubs” realizēja konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” ietvaros.

Tāpat šajā skolas gadā „Pīlādzītī” notiks vingrošanas nodarbības bērniem ar veselības problēmām, kuras vadīs sertificēts fizioterapeits.


Foto J. Vorošilova