„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Jaunatni aizrauj dzeja

Divas nedēļas Daugavpilī norisinājās Dzejas dienu pasākumi.

Salīdzinājumā ar agrāko gadu Dzejas dienām, šogad organizatori (Kultūras pārvalde un pilsētas bibliotēkas) veltīja lielāku uzmanību jaunatnes iesaistīšanai „dzejas kustībā” pilsētā. Izņemot tradicionālās tikšanās ar dzejniekiem, dzejas krājumu ekspozīcijas, braucieniem uz Raiņa vietām, ieviesti jauni Dzejas dienu pasākumi, kuri piesaista jaunatni. Piemēram, Latgales Centrālajā bibliotēkā tika organizēta radošā Dzejas dienu darbnīca jauniešiem „Laikmetīgi dzejas eksperimenti”, kā arī dzejnieku sacensība, kurā piedalījās galvenokārt Daugavpils jaunie dzejnieki.

 Dzejnieku sacensības jeb t.s. „dzejas slamu” organizēja apvienība „Poetry Country” sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku un piesaistīja daudz jauno autoru. Acīmredzot, svarīga loma bija arī balvai uzvarētājam – dzejniekam, kurš tika atzīts par labāko trijās kārtās. Šoreiz naudas balvu saņēma dzejnieks Pāvels Vaskāns. Jāpiebilst, ka viņa dzejoļi ir publicēti tradicionālajā krājumā, kurš nāca klajā septembrī pirms „Dzejas dienām 2018”.

Šis ir jau 28. almanahs, tajā iekļauti 37 autoru dzejoļi latviešu, krievu un baltkrievu valodā. Krājumā publicēti arī Daugavpilī populāru dzejnieku Alekseja Solovjova, Irinas Rabatujevas, Ruslana Solovjova, Staņislava Volodjko, Jevgeņija Golubeva u.c. darbi. Faina Osina, viena no krājuma redaktorēm, uzsvēra to, cik svarīga ir telpa, kurā mēs dzīvojam, -- tā, apvienojot vairākas tautas, palīdz jo spilgtāk izpausties radošiem cilvēkiem, kuri šeit dzīvo.