„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Sūti Latgales jūgendstila atklātni!

V. Lukaševičs prezentē Latgales jūgendstila atklātņu komplektu // Foto: Egita Terēze Jonāne

15. septembrī Lūznavas muižā svētkos „MŪZdienas” tika prezentēts atklātņu komplekts „Jūgendstils Latgalē”.

Idejas un fotogrāfiju autors literāts Valentīns Lukaševičs, izrādot atklātnes, kuras var nosūtīt pa pastu draugiem, radiem, paziņām uz jebkuru valsti, teica, ka reti kurš zina par jūgendstila arhitektūras „pērlēm” Latgalē. Tāpēc viņš kopā ar Jāni Pitrānu ir atradis un iemūžinājis atklātnēs Lūznavas muižu un vairākas Daugavpils ēkas, proti, dzīvojamo māju Saules ielā 41 un biroju un dzīvojamo māju Saules ielā 55, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju un dzīvojamo māju Februāra ielā 24. Pavisam drīz tiks izdots arī buklets, kas stāstīs, kā jūgendstila arhitektūra ienāca Latgalē.

Izdevumus ir sagatavojusi un izdevusi Kultūras iniciatīvu un realizāciju apvienība projekta „Jūgendstils Latgalē” ietvaros. Atklātnes var iegādāties Lūznavas muižas un citos Latgales tūrisma informācijas centros. Jāpiebilst, ka visas fotogrāfijas tapušas, izmantojot mobilā tālruņa kameru.