„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.8 °C
apmācies

Kas sagaida autostāvvietu pilsētas centrā

Tā teritorija izskatās pašlaik // Foto: Jeļena Čursina

Uzņēmums „Ditton DC” lūdza Daugavpils domi pagarināt pilsētas teritorijas nomas līgumu Kandavas ielā 17a.

Saskaņā ar līgumu, šajā vietā jau 2019. gada martā jābūt izbūvētai vairāku līmeņu autostāvvietai.

Pašlaik stāvvietas būvdarbi neko daudz nav pavirzījušies uz priekšu, lai gan nomas līgums beidzas 2019. gada decembrī. Taču „Ditton BC” neatkāpjas no saviem plāniem un, lai tos īstenotu, lūdz pilsētas pašvaldību pagarināt nomas līgumu. Savu lūgumu uzņēmums pamato ar to, ka Daugavpils centrā šāda būve ir nepieciešama, jo automašīnu novietošana šeit sagādā grūtības, jo īpaši brīvdienās un vērienīgu svētku laikā. „Ditton BC” pārstāvis paziņoja, ka tā būs maksas autostāvvieta, taču pilsētas iedzīvotājiem šī maksa būs simboliska.

Pilsētbūvniecības un vides komisija iesniedza šo jautājumu uzskatīšanai Īpašuma komitejai. Šī jautājuma risināšanas gaitā tiks mainīts līgums, ja pašvaldība to atļaus. „Ditton BC” pluss ir tas, ka uzņēmumam nav parādu un tas veiksmīgi īsteno citus projektus. Šīs teritorijas nomas līgums var tikt pagarināts līdz 2023. gadam.