„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Vai Rēzeknē sadārdzināsies cena par apkuri?

rezekne.lv

Rēzeknē sākusies apkures sezona, dzīvojamās mājas pakāpeniski pieslēdz apkuri. Šobrīd siltumenerģijas tarifs Rēzeknes pilsētā sastāda 58,40 eiro (ar PVN) par megavatstundu, bet pilnīgi iespējams, ka tas tiks paaugstināts. 

Kā liecina informācija, kuru publicējis pašvaldības izdevums, tiek prognozēts, ka naftas, līdz ar to, arī gāzes cena sadārdzināsies. Siltumenerģijas tarifs ir piesaistīts gāzes cenai, tieši tāpēc tarifs varētu arī paaugstināties.

Atgādināsim, ka šī gada martā tarifs tika samazināts par 0,5 % jeb par 0.28 eiro par megavatstundu. Konkrēti, par cik, sadārdzināsies tarifs nekas nav minēts.

Tāpat, domes avīzē tika piedāvāts dažādu Latvijas pilsētu, arī Rīgas, siltumenerģijas tarifu cenu salīdzinājums, un norādīts, ka Rēzeknē tarifs esot zems. Atzīmējot, ka Jelgavas pilsētā no 1.novembra tarifs tikšot paaugstināts no 57,94 eiro līdz 60,79 eiro par megavatstundu.

Der atgādināt, ka vidējā alga galvaspilsētā sastāda 968 eiro, savukārt Rēzeknē – 797 eiro. Siltumenerģijas tarifs Rīgā – 49,72 eiro, bet Rēzeknē 58,40 eiro.

Portāls Rezekneszinas.lv veica lasītāju aptauju, lai noskaidrotu, kā rēzekniešiem veicas ar siltumapgādes rēķinu nomaksu. Aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa portāla lasītāju pret rēķiniem izturas atbildīgi, un cenšas tos nomaksāt savlaicīgi.

Daļa lasītāju, savukārt, norāda, ka ar tādām cenām nav iespējams dzīvot bez parādiem. Vēl daļa atzīmē, ka viņu parāds par siltumenerģijas izmantošanu sastāda 300 -700 eiro.
Pagājušā gada beigās kopējais Rēzeknes iedzīvotāju parāds attiecībā pret uzņēmumu „Rēzeknes siltumtīkli” bija 1 698 914 eiro.


rezekneszinas.lv