„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Bagiju rēkoņa un adrenalīns

Augusta sākumā Kalkūnes pagastā, pie ceļa A13 un A14 krustojuma, tika atklāta Daugavpils kvadraciklu un bagiju trase „Burtnieki”. Aleksandrs Cvegs kopā ar draugiem sākotnēji šeit plānoja ierīkot vietu individuālai atpūtai, taču vēlāk nolēma dot iespēju vizināties visiem interesentiem.

Daugavpilī ir kartodroms „Blāzma”, taču tas nav īsti piemērots ātras braukšanas cienītājiem. Tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc jaunu entuziastu grupa nolēma iztīrīt vairāk nekā 2500 kvadrātmetrus plašo teritoriju, - izcirst kokus un krūmus, lai ierīkotu interesantu sacīkšu trasi. Pašlaik arsenālā ir viens bērnu kvadracikls, viens bērnu un divi pieaugušo bagiji. Visa tehnika iegādāta Vācijā un ir lieliski piemērota vietējai trasei. Jāpiebilst, ka, lai nesasmērētu apģērbu, katram bagija vadītājam, ja vien viņš to vēlas, tiek izsniegts sacīkšu tērps. Ir arī aizsargbrilles.

„Kāpēc pirkt bērniem kvadraciklu par 500—1000 eiro, ja viņi no tā „ātri izaugs”, ja var atvest bērnus uz šejieni un pārbaudīt viņu motivāciju? Ko viņi vēlas – vienkārši pablēņoties vai pārliecināties, ka tamlīdzīgas sacīkstes tiešām patīk? Tā ir lieliska dāvana nedēļas nogalē bērniem vecumā no 4 līdz 16 gadiem,” atzīmē A. Cvegs.

Uz „Burtniekiem” brauc ne tikai ģimenes ar bērniem, bet arī lielas kompānijas. Īpašus iespaidus gūst tie, kuri piedalās vecmeitu vai vecpuišu ballītēs. Interesanti, bet liela daļa šādas braukšanas cienītāju ir lietuvieši – Zarasu un Visaginas iedzīvotāji un Daugavpils viesi. Reklāma ir domāta galvenokārt klientiem no Lietuvas, jo vietējie iedzīvotāji pagaidām neizrāda īpašu interesi par šo izklaidi.

Lai gan kopš trases atklāšanas pagājuši tikai divi mēneši, šajā laika īpašnieki tās īpašnieki uzkrājuši gana lielu pieredzi. Pirmām kārtām, tas saistīts ar pastāvīgu tehnikas remontu – tai jābūt kārtībā, lai braucēji būtu drošībā. Otrkārt, tā kā atklāšana notika augustā, labs klientu pieplūdums bija tikai līdz vasaras beigām un rudens sākumam. Treškārt, pagaidām liels jautājums ir darbs ziemā – visdrīzāk, „Burtnieki” darbosies tikai brīvdienās, kā arī būs iepriekš jāpiesakās.

Aleksandrs Cvegs pastāstīja, ka vēlas ierīkot trasi spēļu mašīnītēm ar vadības pulti. Šai izklaidei, kura kļūst aizvien populārāka, pietiek laukuma 100 kv. m platībā, kura vidū ir neliels paaugstinājums. Lai gan šķiet, ka tā ir bērnu rotaļa, pieaugušie to spēlē ar lielu azartu. 

Uzziņai

  • 10 minūtes braucot ar bagiju (minimālais laiks), var paveikt aptuveni 5 km trases
  • Trases darbību atvieglo tas, ka tās īpašniekiem ir savs buldozers
  • Pašlaik trases rekords - 1,26 minūtēs izbraukts aplis

Foto – trases „Burtnieki” oficiālā „Facebook” lapa