„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Latvijas simtgadei veltītais piemineklis sadārdzinājies līdz 2 miljoniem eiro

Publicitātes foto - Pieminekļa makets

Latvijas simtgadei veltītā pieminekļa „Saules kalnā” aptuvenās izmaksas pieaugušas no 600 000 līdz 2 miljoniem eiro, informēja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns, kurš iesniedza domē Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta priekšlikums pilsētas ainavas uzlabošanai nākamajā gadā.

Izrādās, ka vairāk nekā puse iespējamo izdevumu summas būs nepieciešama jaunā gaismas monumenta izveidei. Pilsētas domes deputāti, kuri iepriekš bija apstiprinājuši šī projekta „griestus” (sākotnēji – aptuveni 500 000 eiro), izrādīja skepsi pret pieminekļa izbūves darbu iespējamo turpināšanu. Taču galīgais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts vēlāk, apspriežot 2019. gada budžetu.

Atgādinām, ka LED pieminekļa projektu, kuru veido daudzas izgaismotas stēlas, izstrādā Jelgavas SIA „Būvdizains”. Šim plānam vajadzētu tikt īstenotam jau šogad. Tā kā Latvijas simtgades svinības ilgs līdz 2020. gadam, pieminekļa izbūve pēc 2018. gada netiks uzskatīta par nokavēšanos. Šogad pieminekļa izveidei no pilsētas budžeta bija piešķirti 250 000 eiro, aptuveni 10% šīs summas iztērēti projektēšanai.