„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Lāčplēša diena Rēzeknē

rezekne.lv

Svētdien, 11. novembrī Rēzeknē, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus, veidosim gaismas starus pie pieminekļa “Latgales kongresam 100”, dosimies lāpu gājienā un iedegsim svecītes Miera ielas kapos.

Sagaidot Lāčplēša dienu, 8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) notiks gan sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana, gan izglītojošas aktivitātes sadarbībā ar LR Zemessardzi un Jaunsardzi.

9. novembrī plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4) visi aicināti uz dokumentālās filmas “Lustrum” demonstrāciju un tikšanos ar filmas radošo komandu. Savukārt, 10. novembrī plkst. 11.00 iespēja piedalīties lāpu izgatavošanas meistardarbnīcā “Ar ģimeni iededz brīvību”.

Lāčplēša dienā, 11. novembrī plkst. 10.00 kopā ar LR Zemessardzi vienosimies aizlūgumā par Latvijas brīvības cīnītājiem Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, pēcpusdienā – plkst. 16.00 – aicinām visus ņem līdzi svecītes un pie pieminekļa “Latgales kongresam 100” (Atbrīvošanas alejā 61) kopīgi veidot gaismas starus, lai Latgales gaisma atspīd tālu un savienojas ar ikvienu Latvijas novadu. Pēc tam plkst. 16.30 dosimies lāpu gājienā no Latgales atbrīvošanas pieminekļa “Vienoti Latvijai” līdz Miera ielas kapiem, kur pieminēsim Latvijas karavīrus.