„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Lāpu gājiens vieno bērnus un pieaugušos

Jeļena Čursina

Par spīti nemīlīgajam laikam, ar katru gadu Lāčplēša dienas lāpu gājienā 11. novembrī piedalās aizvien vairāk cilvēku.

Daži akcijas dalībnieki uzskata, ka cilvēku interese par gājienu aug, pateicoties aizvien lielākajai valsts saliedētībai, kā arī patriotiskajai mācībai skolās. Jāpiebilst, ka visvairāk gājienā bija skolēnu.

Stropu pamatskolas – attīstības centra pārstāvji piedalās šajā pasākumā jau vairākus gadus, un, neskatoties uz to, joprojām satraucas, kā viss noritēs. Viņi atzīmē, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, tagad ir daudz vieglāk sapulcināt gājienam kolēģus, audzēkņus un viņu vecākus. „Televīzijā, radio, vēstures stundās skolās var iegūt pietiekami daudz informācijas par to notikumiem Latvijā, tādējādi vairojot patriotismu,” viņi saka, „šīs jūtas rodas arī pateicoties straujajām izmaiņām sabiedrībā, kopā ar kuru mainās arī katrs cilvēks.”

Daugavpils 13. vidusskolas skolotāja Vlada Jasinska atzīmēja: „Katra saliedēta klase, kura piedalās lāpu gājienā, tā ir saliedēta skola, savukārt šādas skolas veido vienotu pilsētu, kā arī valsti.”

Lāčplēša dienas lāpu gājienā piedalījās arī pilsētas vadība, dažādas valsts un nevalstiskas organizācijas. Dalībnieki ar degošām lāpām gāja pa pilsētas centra ielām uz Vienības laukumu, kur tradicionāli kopā „iededza” Latvijas siluetu.

Pasākuma noslēgumā uzstājās latgaliešu grupa „Dabasu durovys”