„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Cietoksnī veidos vēl vienu muzeju

Jeļena Ivancova

Pulvera noliktavas, kurā plānots izveidot keramikas muzeju „Martinsona māja”, renovācija varētu sākties jau nākamā gada janvārī vai februārī, domes sēdē paziņoja Daugavpils domes Attīstības departamenta Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins.

Pašlaik Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programma, kura ir šī projekta pamatā, Krievijā jau ir ratificēta, tāpēc pienācis laiks rīkot būvniecības, autoruzraudzības un tehniskās uzraudzības iepirkumu. Darbu izpildītāji tiks meklēti decembrī. Būvdarbu izmaksas, tostarp jumta nolaišana (vēsturiskais izskats) tiek lēstas aptuveni 1,8 miljonu eiro apmērā. Pašvaldībai būs jāizlemj, vai tā ir gatava iekļaut savu izdevumu daļu pilsētas 2019. gada budžetā, vai arī tiks ņemts kredīts. Tas būs zināms tikai pēc valsts budžeta pieņemšanas, jo tuvākajā laikā var tikt mainīti kreditēšanas noteikumi kultūras objektiem.

Atgādinām, ka nokārtot visas formalitātes ar Krieviju sākotnēji bija paredzēts jau jūnijā, bet būvdarbiem bija jāsākas šogad, taču kavēšanās dēļ grafiks ir mainījies. Pagaidām nav zināms, vai celtnieki būs gatavi strādāt ziemā vai arī sāks būvdarbus tikai pavasarī. Tehniski jumta demontāžu var veikt arī ziemā.

A. Mahļins atzīmēja, ka Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu projekts – keramikas ekspozīcija cietokšņa 7. bastiona kazemātos – pašlaik tiek saskaņots ar Baltkrievijas valdību. Tas varētu tikt īstenots vienlaikus ar „Martinsona māju”.