„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Sarunu skolas LAMPA nodarbība Preiļos

Publicitātes foto

Ikviens Preiļu iedzīvotājs un viesis aicināts uz Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā?" pasniedzēja Rasmusa Filipa Geka praktisko nodarbību “Ievads argumentācijas un kritiskās domāšanas pamatprincipos", kas notiek Sarunu skolas LAMPA ietvaros. Interesenti uz nodarbību gaidīti 1. decembrī plkst. 11.00 Preiļu Brīvajā skolā Aglonas ielā 22.  Dalība – bez maksas.

“Nodarbība vēstīs par kritiskās domāšanas un zinātnisko metožu efektīvu izmantošanu argumentu veidošanā un lēmumu pieņemšanā,” par tās pamatideju stāsta Rasmuss Filips Geks, Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā?" valdes loceklis, domnīcas PROVIDUS pētnieks, augstskolu debašu turnīru tiesnesis, kā arī aktīvs argumentācijas un kritiskās domāšanas darbnīcu vadītājs. “Tās laikā būs iespēja rast atbildes uz plašu jautājumu loku, kā arī iegūt praktiskas, dzīvē pielietojamas prasmes. Ko nozīmē kritiskā domāšana? Kā darbojas zinātniskā metode? Kā būvēt spēcīgi pamatotu argumentu? Kādi ir pierādījumi, ar kuru palīdzību tiek pamatoti apgalvojumi? Kādas ir biežāk izplatītās loģikas kļūdas, kuras iezogas cilvēku argumentos?”

Ieeja nodarbībā brīva, uzrādot bezmaksas biļeti drukātā veidā vai viedtālrunī. Biļeti iespējams iegūt, reģistrējoties https://bit.ly/2SiZtcW. Nodarbība ilgs 2,5 stundas (11.00 – 13.30), ierašanās no plkst. 10.30.

“Mēs ceram, ka Preiļu un apkaimes iedzīvotāji izmantos iespēju un piedalīsies Sarunu skolas LAMPA nodarbībā ar par kritisko domāšanu, jo mūsdienu pasaulē, kad visapkārt ir informācijas pārbagātība, mūs ir jāmācās izvērtēt, kas ir informācijas avoti, cik daudz varam uzticēties dzirdētajam. Kritiskā domāšana un kvalitatīva argumentu veidošana ir būtiskas 21. gadsimta prasmes, kas noderēs ikvienam sabiedriski aktīvam Latvijas iedzīvotājam, kuram ir vēlme piedalīties lēmumu demokrātisku lēmumu pieņemšanā vietējā kopienā un ārpus tās robežām. Izmantojiet iespēju pilnveidoties!” mudina British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Sarunu skolas LAMPA ietvaros šajā semestrī norisināsies desmit praktiskas nodarbības dažādās Latvijas pilsētās, ko Sarunu festivāls LAMPA piedāvā festivāla starplaikā – pavasara un rudens sezonās. Sarunu skolas nodarbību mērķis ir izkopt demokrātiskās sarunāšanās kultūru Latvijā. Mācoties sarunāties cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo, ikviens interesents nodarbību laikā varēs gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem. Sarunu skolu LAMPA atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Valsts kultūrkapitāla fonds un British Council pārstāvniecība Latvijā, nodarbību Preiļos – Preiļu Brīvā skola un biedrība Preiļi izglītotai Latvijai.