„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Īres maksu noteiks pēc kadastrālās vērtības

pixabay.com

No februāra Daugavpils novadā gaidāmas pašvaldības dzīvokļu īres maksas izmaiņas. Turpmāk īres maksa tiks noteikta, rēķinot to no dzīvokļa kadastrālās vērtības.

Pieņemot jaunos noteikumus, pašvaldība lēsusi, ka dažos dzīvokļos būs maksas pieaugums, bet dažos maksa samazināsies. Par jaunās īres maksas aprēķiniem pārvaldniekiem jāinformē dzīvokļu īrnieki līdz gada beigām. Līdz šim pašvaldību dzīvokļu īres cenas noteica apsaimniekošanas izmaksas, tās svārstījās no 2,55 līdz 41,42 eiro/mēnesī un daudzos gadījumos bija ievērojami zemāka par vidējo tirgus cenu. Pielietojot jauno metodiku, visā novadā tiek ieviesta vienota sistēma, skaidro Daugavpils novada speciāliste Ilze Ondzule. Pēc Valsts zemes dienesta noteiktās kadastrālās vērtības īres maksa tiek rēķināta arī citās pašvaldībās, vēl citur īres maksā tiek iekļauts speciāls dzīvojamās mājas nolietojuma (amortizācijas) atskaitījums.

Izmaiņas veiktas ar mērķi iegūt vairāk līdzekļu, ko ieguldīt dzīvokļu remontos un labiekārtošanā jeb dzīvojamā fonda atjaunošanā. Vieni no pieprasītākajiem pašvaldības dzīvokļiem novadā ir Naujenes pagastā, Vecstropu un Kraujas ciemā.