„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Iesākumā bija ilgas pēc pienenēm

Subatietes Olgas Bičko gleznas šovasar pirmo reizi varēja aplūkot Subates mākslas plenēra „Radošā nedēļa” darbu izstādē, bet rudenī -- Ilūkstes kultūras centrā Latvijas simtgades pasākumu ietvaros.

Olga rāda peonijas, kas gleznotas ar eļļas krāsām, un atzīstas, ka akrila krāsu periods ir garām, turklāt viņas darbu tematikas favorīti ir ne tikai ziedi, bet arī dzīves apcere modernās mākslas valodā. Viņas ziedi ir kā tikko dārzā nogriezti un ielikti vāzē -- dzīvi un, šķiet, arī smaržo. Tā Olgas darbus raksturoja Subates un Prodes pagasta pārvaldes vadītāja Sofija Glūmāne.

Olga atklāj noslēpumu, ka vispirms top fotogrāfija, pēc tam -- glezna. Tā uz audekla tiek iemūžināti gan ziedi, gan arī Subates ainavas -- ezeri, ielas. Šovasar tika uzgleznota pirmā jūras ainava. Olga esot „saslimusi” ar jūru, uzturoties sanatorijā. Lai gan pirmajā darbā viļņu atspoguļošana krāsu valodā prasījusi lielu piepūli, tomēr Olga ir apņēmības pilna radīt vēl dažas jūras ainavas.

Viņa eksperimentē ar dažādām tehnikām, otiņām, citiem mākslinieka rīkiem, piemēram, glezna ar meiteni lietū tapusi, izmantojot tikai nelielu metāla lāpstiņu. Olga par stiliem, krāsām, otiņām konsultējas ar mākslinieci, Ilūkstes novada mūzikas un mākslas skolas direktori Ilonu Linarti-Ružu, kura Subatē vada nodarbības mākslas skolas audzēkņiem.

Visu tekstu lasiet  7. decembra numurā.