„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Latvijas netīrāko ezeru sarakstā – arī Daugavpils novada ezeri

Jau daudzus gadus Vīragnas ezers (Dubnas pagasts) un Košu ezers (Līksnas pagasts) ir iekļauts Latvijas netīrāko ūdenstilpju sarakstā. To apliecina portāla ezeri.lv dati, kurā tiek apkopota visa aktuālā informācija par Latvijas ezeriem.

Pašlaik Vīragnas un Košu ezers, kur ūdens caurredzamība ir 25—30 cm, netīrāko ūdenstilpju sarakstā atrodas trešajā un ceturtajā vietā. Savukārt šī saraksta līderis ir Dūņezers Limbažu novadā, tam seko Talsu ezers, kurš zināms arī kā Martinelli ezers. Šo datu drošumu apstiprina arī DU profesors, bioloģijas doktors Artūrs Škute, kurš uzsver nepārdomāto saimniecisko darbību ezeru apkaimē jau padomju laikos. Jāatzīmē, ka „netīrā divdesmitnieka” reitingā ir arī Tiskādu ezers (Rēzeknes novads), Zilezers un Lielais Ludzas ezers (Ludzas novads) un pat Lubāns, kura ūdens caurredzamība pašlaik nepārsniedz 40 cm.

Visu rakstu lasiet 11. decembra numurā.