„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Palīdzēs personām ar garīgās attīstības traucējumiem

pixabay.com

Deinstitucionalizācijas projektu ietvaros pašvaldības turpina attīstīt sociālā darba kvalitāti. Pievēršoties personām ar garīgās attīstības traucējumiem, Daugavpils novadā tiks izglītota sociālā darbiniece jaunas darba metodikas izstrādei, bet Preiļu novada dienas aprūpes centrā šiem cilvēkiem tiks piedāvāts jauns pakalpojums.

Piedalīšanās apmācībās ļaus apgūt uz personu vērstās domāšanas un plānošanas metodes un prasmes, kas sociālajam darbiniekiem ar klientu palīdzēs veidot uzticībā balstītas attiecības, lai klients varētu veiksmīgi un patstāvīgi dzīvot sabiedrībā. No Daugavpils novada tajās piedalīsies darbiniece, kas jau iepriekš specializējusies darbā ar personām ar garīgās attīstības traucējumiem. Apmācību izmaksas pilnībā sedz Labklājības ministrija.

Savukārt Preiļu novadā veikti saistošo noteikumu grozījumi, lai dienas aprūpes centra pakalpojumus varētu saņemt arī pilngadīgas personas ar garīgās attīstības traucējumiem. Tur apmeklētājiem ir iespēja nodarboties ar dažādiem rokdarbiem, iesaistīties kulinārijas nodarbībās. Tāpat tiek mācīti dažādi mājturības darbi – galda klāšana, trauku mazgāšana. Pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem ( I un II invaliditātes grupa) dienas aprūpes centrā ir iespēja uzturēties pilnu darba dienu, tādejādi nodrošinot viņu apgādniekiem iespēju strādāt algotu darbu. Pieteikties šos pakalpojumu saņemšanai var arī personas no citām pašvaldībām, bet bezmaksas tie ir Preiļu novadā deklarētajiem.