„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Policijas darbinieki saņēma simtgades apbalvojumus

7. decembrī Daugavpils Latviešu kultūras centrā notika Valsts policijas simtgades pasākums, kurā vairāk kā 60 Latgales reģiona pārvaldes virsnieki un inspektori saņēma Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas apbalvojumus, tostarp krūšu nozīmi „Par cītību policijā” un dažādas pakāpes goda zīmes.

Apbalvotais Ludzas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Arnis Viļums „Latgales Laikam” atzina, ka profesionālie svētki ļauj izvērtēt padarīto: „Tie ir darba svētki. Darbu policijā izvēlējos pirms 24 gadiem, lai gan ģimenē nav neviena policijas darbinieka. Tā ir vīrišķīga profesija, kur vajadzīga drosme un pārliecība, ka tu rūpējies par drošību. Atbildības nasta, kas uzlikta uz policijas darbinieku pleciem, nav viegla. Taču kurš darbs ir bez garozas. Mēs saņemam arī cilvēku paldies par labi padarītu darbu, un tas rada vēlēšanos strādāt vēl labāk,” atzina Arnis.

Daugavpils Kriminālpolicijas nodaļas izmeklētājai Inesei Kursītei todien bija īpašs uzdevums -- sagaidīt ciemiņus. Inese pastāstīja, ka viņa jau bērnībā (dzimtā puse ir Krāslava) sapņojusi par darbu policijā, un šis sapnis ir piepildījies pirms sešiem gadiem. „Mūsu darbā ir daudz priecīgu mirkļu. Ja esi palīdzējis vai saņēmis pozitīvu darba novērtējumu, jūties īstajā vietā,” atzina inspektore.       

Visu rakstu lasiet 11. decembra numurā.