„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Huligāni nodedzināja atpūtas vietu pie Nīcgales Lielā akmens

Latvijas valsts meži

9. decembrī Nīcgales pagastā tika pastrādāts vandālisms – pie Nīcgales Lielā akmens nezināmi ļaundari nodedzināja nojumi, salauza solus un citus koka infrastruktūras elementus. AS „Latvijas valsts meži”, kura veidojusi šo atpūtas vietu, par nodarījumu informēja policiju, kas uzsākusi vainīgo noskaidrošanu.

Valsts uzņēmums ik gadu ierīko jaunas un uztur jau esošās atpūtas vietas un skatu torņus patīkamai laika pavadīšanai mežā. Pastāvīgi tiek tīrīts mežs, ierīkojot ērtas „zaļās” takas. Diemžēl atpūtnieki periodiski sabojā izveidotos infrastruktūras objektus. Tā kā tie atrodas tālu no apdzīvotām vietām, ātri reaģēt uz šādiem nodarījumiem nav iespējams.

Nīcgales Lielais akmens ir vislielākais pašreiz zināmais laukakmens Latvijā. Tas atrodas dziļi mežā ap 6 km uz austrumiem no Nīcgales dzelzceļa stacijas, taču viegli sasniedzams pateicoties ierīkotajam zemesceļam un norādēm.  Akmens atrodas meža stigu krustpunktā. Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju nostāstiem, 18. un 19. gs. uz tā plakanās virsmas esot bijis novietots galds un sēdekļi. Kalupes, Līksnas, Vārkavas un citi apkārtējie muižnieki pie akmens pulcējušies medībās, lai atpūstos un “stiprinātos”. Te esot svinēti arī Līgo svētki, un, kā stāsta vecāki cilvēki, uz akmens laukumiņa notikušas dejas.