„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Atvērts privāts muzejs „Otrā iespēja”

Oļesja Soboļevska ar antikvārām slidām // Foto: Aleksandrs Rube

15. decembrī Daugavpilī, Sakņu ielā 49, notika privātā muzeja „Otrā iespēja” atklāšana.

Muzejs ir saistīts ar labdarības veikalu „Otrā iespēja”, savukārt izstādes koncepcijas izstrāde vēl turpinās, taču jau tagad šeit var apskatīt lietas, kuras tikušas izmantotas vēl pavisam nesen.

Muzejā var apskatīt veco elektrotehniku

Privātās ekspozīcijas veidotāja Oļesja Soboļevska, kura pilsētā ir pazīstama ar savām sociālajām iniciatīvām, eksponātus izvēlējās pēc saviem ieskatiem. Vinila plašu atskaņotāji, padomju laiku galda pulksteņi, servīzes, smalkas lelles un trausli, taču savā ziņā vērtīgi eglīšu rotājumi, - šeit ikviens var atrast kaut ko tuvu un sirdij mīļu. Pašlaik muzejā apskatāmi pagājušā gadsimta 20.-90. gadu priekšmeti.

„Šeit atrodas unikālas lietas, kuras mums atnesa pilsētnieki, taču dažādu iemeslu dēļ mums neizdodas tās pārdot,” pastāstīja O. Soboļevska, „šeit ir daudz priekšmetu – sava laikmeta simbolu, kurus ir lietojuši un atceras vecāka gadagājuma cilvēki.”

Smalkās lelles

Muzeja veidotāja uzskata, ka šis retro muzejs var ieinteresēt arī mūsdienu bērnus, jo daudziem ir visai miglains priekšstats par to, kā auga un dzīvoja viņu vecāki, vecmāmiņas un vectētiņi. Ekspozīcijas galvenais mērķis ir radīt īstu māju gaisotni un mājīgumu.