„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Bebrenē atvēra Nacionālo enciklopēdiju

manabebrene.lv

19. decembris Bebrenes pagasta vēsturē ierakstīts ar Nacionālās enciklopēdijas elektroniskās versijas www.enciklopedija.lv atvēršanas svētkiem. Todien pārpildītajā Bebrenes muižas pils (skolas) zālē sabraukušie viesi, tostarp Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, iepazinās ar enciklopēdijā iekļauto šķirkli par Bebrenes pagastu.

Bebrenes pagasta šķirkļa autors bebrenietis Dāvis Gruberts pastāstīja, ka viņš uzsvēris Bebrenes pagasta vispārīgu raksturojumu un vēstures nozīmīgākos faktus, pastāstījis par arheoloģiskajiem, arhitektūras, mākslas un vēstures pieminekļiem. Tāpat viņš atgādinājis par nozīmīgākajiem bebreniešiem, tostarp garīdznieku un Latvijas Republikas izglītības ministra biedru Jāzepu Čamani, Latvijas Republikas diplomātu Kārli Freimani, Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem Aleksandru Dunski un Jāni Muižnieku, katoļu garīdznieku Staņislavu Čužānu, vēsturnieku Albertu Varslavānu. Turpat var smelties informāciju par izglītību, veselību, ekonomiku, satiksmi un sakariem mūsdienās un aplūkot katoļu baznīcas, muižas pils u.c. fotogrāfijas no mājas lapas www.manabebrene.lv un Bebrenes pagasta bibliotēkas novadpētniecības fondiem. 

Bebrenes pagasta šķirkļa sagatavošana un uzrakstīšana prasījusi nedēļu brīvā laika.