„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Nīcgales skolā varētu veidot grupu dzīvokļus

Aizritējušā gada pēdējā domes sēdē Daugavpils novada dome veica izmaiņas infrastruktūras attīstības risinājumu plānā deinstitucionalizācijas projekta īstenošanai, kas paredz, ka grupu dzīvokļus un speciālās darbnīcas personām ar garīga rakstura traucējumiem Nīcgalē veidos nevis daudzdzīvokļu mājā, bet skolas ēkā. Jaunais plāns vēl jāapstiprina Labklājības ministrijai, bet šis risinājums jau izvērties konfliktā starp Daugavpils novada domes vadību un Nīcgales pagasta pārvaldes vadītāju Pēteri Stikānu.

Pagājušā gada aprīlī apstiprinātais deinstitucionalizācijas plāns Daugavpils novadā paredzēja, ka grupu dzīvokļu izbūvei Nīcgalē tiks atvēlēta trīsstāvu daudzdzīvokļu ēka Skolas ielā 13. Šobrīd tajā apdzīvoti divi dzīvokļi, to iemītniekiem, pēc P. Stikāna sacītā, atrasti dzīvokļi citur, tāpēc atlicis vien „sagaidīt signālu, kad viņiem jāpārvācas”. Savukārt, lai gan Nīcgales sākumskola tika slēgta 2017. gada septembrī, pagasta pārvalde cerēja turpināt to izmantot izglītības, kultūras un sporta dzīves organizēšanai. P. Stikāns pie domes vadības vērsās ar iesniegumu, aicinot lēmuma izskatīšanu atlikt un plašāk par to diskutēt komitejās.

Vairāk lasiet 4. janvāra numurā.